Jumaat, 30 Disember 2016

2016

Assalamualaikum

Hari ni hari jumaat bersamaan 30/12/2016 merupakan detik-detik terakhir sebelum kita melangkah ke alam tahun 2017 .. hah ambik kau ayat aku ..haha .. hari ini aku tersangatlah terharu , terexcited dan segala jenis ter lagi kerana akhirnya aku dapat melepaskan rindu dendam yang tidak tertahan terhadap blog sememeh aku ni .. HAHAHA 

Antara sebab kenapa aku rindu dendam terhadap blog kesayangan aku ini kerana aku baru perasan yang last entri aku pada penghujung tahun 2015 !!!!! dum dum dummmm ... *bunyi  guruh* -_-
nampak tak disitu yang aku terlalu  sibuk sepanjang tahun 2016 ini sampai tiada masa untuk membelai ,memeluk , dan mencurahkan isi hati terhadap kesayangan pujaan hati .. *muntah*

Sebenarnya nak kata aku terlalu sibuk itu tak juga la DB (dear blog) tapi tapi tapiii sayanggg kehadiran kekasih lamamuuu  aku tidak  rajin ada masa terluang laaa sangat ..urmm.mood nak menaip itu takde  :p
ok la sebelum aku merapu dengan lebihh teruk lagi lebih baiklah aku mengundur diri dahalu .. insyaAllah nanti aku akan update entri baru .. kalau aku tak lupa hehehe :)

SELAMAT MALAM ...







Isnin, 1 Jun 2015

jauh dari perut

Assalamualaikum ..

tadi tengah borak-borak kat group .ada sorang ni ngadu ..kepalanya terhantuk meja sakit .. ikut kan tanduk yang tiba-tiba muncul atas kepala aku ni nak je aku cakap ..'' dah terhantuk tu nak buat apa .. dok diam je dah lah .. '' okey tu kalau aku ikut niat jahat aku .. tapi aku taknak membeban kan dia .. maklum lah sakit kepala .. jadi aku buat ayat yang sopan sikit .. sikit je lah tak banyak.. '' ala rilex lah jauh  dari perut ..''
sopan kan ayat aku .. ? *gelak jahat *

tapi .. tapi .. yang buat aku rasa nak terjun katilnya bila dia boleh tanya apa maksud aku ... *bayangkan kartun muka terkejut yang tarik ke bekakang tu * --' takpelah , aku sedap kan hati aku mungkin dia tak pernah dengar kot sebelum ni .. kot lahh .. atau pun mungkin keluarga aku je kot yang pakai istilah tu .. mungkin *tangan kat bahu*

abaikan jelah pasal member aku yang terlampau innocent tu .. sebab aku bukan nak cerita pasal tu ., aku nak cerita pasal mak aku yang selalu guna istilah tu .. *tangan atas kepala*
hurm .. waktu bila ye mak aku mula merasmikan istilah tu ..* tangan kat dagu*

ohh .. yee .. dulu aku ni sakit ke tak sakit ke makan tetap utama .. laju je .. kalau mak aku selesai masak je ,aku lah org pertama duduk bersila .. walaupun waktu mak aku start memasak aku kata aku sakit .. hua hua ..
dan disebab kan tu lah bila aku sakit je .. atau jatuh dan luka ., mak aku guna istilah tu .. sampai kan bila mak aku yang kena , aku guna ayat yang sama ., ngehh ngehh .. tolong lah jangan ikut jejak langkah aku ., seesatt...
tapi ayat tu sedap tau .. tambahan pula nak perli-ii orang ni .. kuang kuang kuang ..
 
                 ''ala jauh lagi dari perut ,, elok je makan bertambah .. takde lah sakit ''

ayat tu memang mak aku biasa guna .. boleh dikatakan setiap hari .. --'

hah .. itu lah kot permulaan penggunaan ayat tu dalam keluarga aku .. keluarga korang aku tak tahu lah .. *tiup kuku*

p/s : saya suka makan .. ><

Sabtu, 30 Mei 2015

taknak pergi pergi kenduri ??

Assalamualaikum ..
memandangkan aku tercongok je kat dalam bilik ni . lebih baik aku belai blog aku ni kan ..mak ayah aku ? x yah cakap lah dari pagi tadi dah hilang .banyak sangat kenduri nak pergi .. (tangan kat bahu )

kalau cakap pasal kenduri my dad memang pantang kalau anaknya ni taknak ikut .. kalau dia tahu je memang macam machine gun jadinya .. dan paling bertuah untuk my dad dapat anak yang tak makan saman macam aku .sebab kenduri sedara mara sendiri pun belum tentu nak pergi .nampak tak bertapa peramah nya aku ?? ( jari kat bahu ) ..kadang2 tu boleh lah nak buat perangai tapi kalau my dad dah cakap banyak kali tu kena pergi juga lah ..

kadang-kadang aku selalu tengok mak-mak je yang selalu bising bila anak nya taknak pergi kenduri .. tapi dalam kehidupan aku my dad yang bising ..dan bermulah lah cerita-cerita seperti .........

seperti..
seperti...
   
                 '' kamu kalau org tak dtg kenduri kamu nanti tau lah ''
                 '' orang kg ayah dlu mcm kamu lah ..last2 org pun x nak pergi kenduri dye ''
                 ''mcm mana nak kenal sedara mara kalau kenduri pun xnak pergi ''
                
sebenarnya banyak lagi , tapi tak pelah aku tunjuk salah satu contoh je .. --'

sebab tu bila rasa macam malas je nak ikut terus duduk dalam bilik .. sebab ..yelah my dad akan tau aku tak ikut bila dah nak pergi je atau pun waktu dia kat kereta .. so takde kesempatan lah dia nak melepaskan butir-butir peluru .. ( gelak jahat )

tapi kalau diorang balik kenduri je aku lah orang pertama (ada org lain ke selain aku --' ) yang meluru tengok apa yang ada .. kadang-kadang sampai hentak-hentak kaki sebab diorang tak bungkus makanan bawak balik .. (buruk perangai ) --' dan dan dan .. paling tak suka bila my mom cerita benda yang dia makan kat sana ., awok kat sini makan jantung je ..--'

p/s : semua benda nak ikut mood ., sebab tu kalau nak buat kenduri ..pastikan mood aku waktu tu teruja nak pergi kenduri .. eerkkk

Jumaat, 6 Mac 2015

Ananasgoodmood tiny giveaway :p

Assalamualaikum ..

disebabkan hari ni aku tak tahu nak update apa .. jadi aku buat keputusan nak join giveaway ..mana tau ada yang tersangkut kan ?? keh keh ..



DEADLINE : 17 MAC 2015


FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH

Assalamualaikum ..

klik banner ..

:: Senarai Hadiah ::
Shawl × 3 pemenang
Purse comel × 2 pemenang
Frame gambar × 2 pemenang
Note book + pensel × 3 pemenang
Keychain × 3 pemenang
Fridge Magnet × 3 pemenang
Sheseido Mask (3) × 2 pemenang
Top up RM5 × 2 pemenang

TARIKH TAMAT : 25 MAC 2015 

ps - jom ramai-ramai join..

Isnin, 2 Mac 2015

kepada batch 1997

Assalamualaikum ...
alhamdulillah ..masih diberi peluang untuk aku menaip disini .. walaupun dah lama tak terjah disini tapi percayalah siang malam hati aku ni meronta-ronta nak usya blog buruk aku ni .. (bommmmm)

pejam celik pejam celik esok adalah keputusan setelah lama berperang ..ehh ...
apapun aku wish semoga berjaya kepada abang atau akak atau adik yang nak ambil result esok ..
semoga sabar dan tabah dalam menghadapi cabaran .. ( cakap dengan diri sendiri ..)
redha dengan segala keputusan .. (ayat sedap kan hati )

apapun kepada batch 1997 semoga berjaya .. !!!

entri hambar :(

doakan juga untuk aku ..tahun ni spm ..haisy .. aku pula berdebar esok nak ambil result ..
okey aku ni suka kaitkan dengan benda yang takde kene mengena ..

ermm ...lalallalalalallla

p/s - minggu depan aku ujian bulanan .. doakan aku lulus semua subjek .. takmau lulus je , nak dapat
        ( tamak )

Selasa, 17 Februari 2015

kek batik :)

Assalamualaikum ..

cuti ! cuti ! .. ( menjerit dengan suara yang sangat kuat )

ingat tak cerita aku teringin nak makan kek batik tu ?? hah .., meh tengok SINI ..dah tengok ?? jom sambung baca balik ..keh keh ..

hari ni aku tak tahu angin apa yang masuk dalam badan aku tetiba je rajin nak buat ..(tersimpul malu )
sebenarnya ibu yang bising ye lah sibuk nak cari bahan ,tapi tak buat-buat .. jadi untuk tidak membuatkan ibu membuka syarahan sepanjang hari lebih baik  aku buat .. ( tutup muka )


adik aku paling tak menyempat nak makan ..panas lagi dah suruh potong .. haisy .. cubit karang tau lah .. 
dah makan baru aku teringat .. mie ada cakap dengan aku ..

naa.. kalau kau buat kek batik jangan lupa bagi aku tau ..

hehe .. nampak nya kempunan lah kau.. nak buat macam mana dah tinggal  berapa ketul baru aku teringat .. hua hua hua ..* bisik *