Sabtu, 31 Januari 2015

hilang ic ?

Assalamualaikum ..

minggu ni busy dengan macam-macam aktiviti dekat sekolah ..sampai dah tak terkejar benda yang nak dibuat ..blog usang aku ni pun lama dah tak ku hadap ..kalau bukak pun sekejap je ..lepastu tutup balik ..

pagi tadi tengah rehat-rehat kat sekolah ..miera tanya pasal ic .. aku pun dengan malas + penat baling je beg duit dekat dia .. nampak kan kurang hajo nya ? aku perasan dia selongkar beg duit aku sekejap bukak lepastu tutup lepastu bukak balik ..sampai rabak beg duit aku dikerjakannya ..


lepas dah puas dia selongkar dia tnya lah ...
'' weyhh .. ic kau mana ? ''
''adalah kat situ ''
''takde lah pandai ..aku dah cari tak jumpa ''
hati masa tu takpayah cakap lah  ...dup dap dup dap  je ..

balik rumah , terus masuk bilik cari ic .. bilik yang sepah  pun terus kemas jadinya .. dah kemas pun masih tak jumpa terus bagi tahu ibu ... 
'' ibu ic hilang ?'''
hah ..macam mana boleh hilang ?
''tak tahu '' :(
pok pek pok pek pok pek ..

disebabkan benda tu memang salah aku .. terpaksalah tadah telinga dengar .. --'
ibu suruh cakap sendiri dengan ayah . kalau ayah nak tolong bawak pergi buat ic ..kalau tak jadilah aku warga asing ><

lepas dah kena syarahan tak berbayar .. ibu call ayah ..dan dan dan .... ayah kata nanti dia bawak pergi report ..lepastu g JPN .. ibu dah warning awal -awal denda nanti kena bayar sendiri .. huwaa...

Isnin, 26 Januari 2015

Segmen : Happy Birthday By Syahirah Valiant "


assalamualaikum ..



'' SELAMAT HARI LAHIR SYAHIRAH VALIANT ''
semoga dipanjangkan umur ,
dimurahkan rezeki 
dan
dipermudahkan segala urusan selalu ..  :)

 

Ahad, 25 Januari 2015

Segmen Bloglist Februari - Jun by Cik Manis

Assalamualaikum


syarat - syaratnya semudah ABC aje ^__^

1) Follow blog ini cik manis
2) Follow instagram tuan tanah kedaung ni * kalau tak nak pun tak pe 
3) Buat entri segmen ni 
4) Tinggalkan link blog di ruang komen


keputusan akan diumumkan setelah segmen tamat dengan bantuan encik Random ^__^ seramai 20 orang yang bertuah akan dipilih. ^__^

Sabtu, 24 Januari 2015

Photo Card GiveAway

assalamualaikum..



Photo Card Giveway by Sally Samsaiman ..

nak join klik SINI

roti bersalut telur jadikan menu petang

Assalamualaikum dan selamat petang ..
ececeh ..hari ni nak feeling-feeling sikit ..yelah kita duduk sorang-sorang je kat umah ni hah .. ibu dengan ayah awal-awal dah lari balik kampung ..sob sob .. hah .. rasa macam dah dengar je soalan dalam hati korang tu ..
''asal tak ikut ?''
''kenapa duduk rumah sorang-sorang ?''

sebenarnya bukan lah taknak ikut ..tapi tidak berkesempatan .. ececeh ayat ...haha .. hari ni sekolah den ada buat aktiviti ..tu yang tak dapat den nak ikut .. bagaikan terngiang-ngiang pesanan mak den sebelum berangkat ...(haisy .. rindu pula rasa hati )
''jangan lupa basuh baju ..''
''rumah ni kemas sikit ''
''jangan nak tidur je ..basuh pinggan tu ''
''kalau boleh mop sikit rumah ni ''
''sampah tu buang ''
''rumah ni jangan lupa kunci ''

ingat juga dia nak pesan suruh kunci rumah ..ingat kan takde tadi .. hehe  ..
okey lah berbalik pada topik (ada topik ke ? )..disebabkan perut time petang-petang macam ni memang minta untuk diisi lah kan tapi malas  nak masak .. nak pergi kedai yang tak sampai lima minit jalan kaki pun aku malas  nak pergi ..jadi selepas berbincang dengan encik perut ..kami membuat keputusan untuk buat roti bersalut dengan telur je lah ...'' ehhh .. tu bukan kena masak juga ke ?''
hah ..yang ni beza ..sebab aku tak perlu nak buat itu ini .. cuma humban je roti dalam telur lepas tu goreng ..hah !! nampak tak tahap tak kesononohan aku tu .. abaikan --'

well ..aku takde lah teruk sangat nak humban roti tu ..aku buat dengan kasih sayang tau .. mula-mula aku potong empat roti tu ..sebelum potong aku ukur dulu dengan pembaris ..lepastu .. aku rendamkan ke dalam telur yang ditemani bawang , garam , aji nomoto , dan lada hitam ...dan akhir sekali aku goreng .. :)
dah macam karangan bm je aku rasa .. tajuk dye .. cara-cara membuat roti telur .. --'


hah!! jangan percaya dengan gambar di atas .. gambar tu aku ambik berkat kasih sayang pak cik google kepada aku .. hehe .. sebenarnya .. sebenarnya ... aku nak letak yang aku buat tapi aku segan ..sebab .. sebab .. aku buat tak tahu kenapa jadi hitam  .. kau tengok gambar tu elok je cantik kuning .. aku punya ? hurm .. buat masuk dalam perut aku boleh lah .. aku yang buat kan .. mesti lah sedap *angkat kening*

sampai disini saja karangan bm aku pada hari ini --' selamat menjamu minum petang .. yeke ?

Selasa, 20 Januari 2015

akhirnya .. status nuffnang glitterati

Asslamualaikum ...
  yeayyyyyyy ...... * lompat katak *

setelah berbulan menanti ..pejam celik pejam celik .....  akhirnya ... status NON- GLITTERATI  sudah bertukar menjadi GLITTERATI .. yahooo !!!!
mungkin siapa yang dah lama menjadi member nuffnang ni tak batak macam aku ..tapi siapa yang tak happy kan ? *angkat kening * haha

teringat waktu mula-mula daftar nuffnang ..bila check je  status masih non-glitterati sampai rasa malas dah nak ambil tahu ..sampai lah bila hari ni tiba-tiba je rasa nak pergi tengok ... dan bila bukak je .....tadaaaaaaa......

so, untuk kesempatan ini ..aku nak ucap kan ribuan terima kasih lah sebab diberi peluang ..(over ayat kau )
untuk sesiapa yang belum register nuffnang ..boleh lah join .. :)