Sabtu, 30 Mei 2015

taknak pergi pergi kenduri ??

Assalamualaikum ..
memandangkan aku tercongok je kat dalam bilik ni . lebih baik aku belai blog aku ni kan ..mak ayah aku ? x yah cakap lah dari pagi tadi dah hilang .banyak sangat kenduri nak pergi .. (tangan kat bahu )

kalau cakap pasal kenduri my dad memang pantang kalau anaknya ni taknak ikut .. kalau dia tahu je memang macam machine gun jadinya .. dan paling bertuah untuk my dad dapat anak yang tak makan saman macam aku .sebab kenduri sedara mara sendiri pun belum tentu nak pergi .nampak tak bertapa peramah nya aku ?? ( jari kat bahu ) ..kadang2 tu boleh lah nak buat perangai tapi kalau my dad dah cakap banyak kali tu kena pergi juga lah ..

kadang-kadang aku selalu tengok mak-mak je yang selalu bising bila anak nya taknak pergi kenduri .. tapi dalam kehidupan aku my dad yang bising ..dan bermulah lah cerita-cerita seperti .........

seperti..
seperti...
   
                 '' kamu kalau org tak dtg kenduri kamu nanti tau lah ''
                 '' orang kg ayah dlu mcm kamu lah ..last2 org pun x nak pergi kenduri dye ''
                 ''mcm mana nak kenal sedara mara kalau kenduri pun xnak pergi ''
                
sebenarnya banyak lagi , tapi tak pelah aku tunjuk salah satu contoh je .. --'

sebab tu bila rasa macam malas je nak ikut terus duduk dalam bilik .. sebab ..yelah my dad akan tau aku tak ikut bila dah nak pergi je atau pun waktu dia kat kereta .. so takde kesempatan lah dia nak melepaskan butir-butir peluru .. ( gelak jahat )

tapi kalau diorang balik kenduri je aku lah orang pertama (ada org lain ke selain aku --' ) yang meluru tengok apa yang ada .. kadang-kadang sampai hentak-hentak kaki sebab diorang tak bungkus makanan bawak balik .. (buruk perangai ) --' dan dan dan .. paling tak suka bila my mom cerita benda yang dia makan kat sana ., awok kat sini makan jantung je ..--'

p/s : semua benda nak ikut mood ., sebab tu kalau nak buat kenduri ..pastikan mood aku waktu tu teruja nak pergi kenduri .. eerkkk

2 ulasan:

  1. hahaha kan.. dorang selalu cakap macam tu kalau kita malas pergi.. harini pun kita tak ikut.. dalam 5 kali.. sekali dua tak pergi okay laaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaks.. yeayy ..kita geng ..sep sikit =)

      Padam

sila lah tinggalkan komen anda ye .. insyaallah komen anda akan dilayan ..

-ada masa jemput datang sini lagi ye :)
-salam rindu *hug*